We gaan naar Nijmegen!

1400 500 bjorneninge

Ja, dat lees je goed. Iets wat al een langere tijd in ons hart leeft mogen we nu eindelijk aan je bekendmaken; Nijmegen is de plek waar we onze kerk gaan planten. Na lang praten en bidden weten we het zeker; Nijmegen is de plek waar God ons wil hebben. Op verschillende manieren mochten we ervaren dat God ons naar Nijmegen toe leidt. Door verschillende mensen op ons pad te brengen, bizarre toevalligheden, deuren die open gaan en een buitengewone passie in ons hart konden we het niet langer negeren; Nijmegen we komen eraan!

We zijn enorm enthousiast over Nijmegen; het is een prachtige stad. Als je er nog nooit bent geweest, zou je dit zeker eens moeten doen! Het is de oudste stad van Nederland met veel historie en prachtige karakteristieke gebouwen. Met 173.637 inwoners is het de 10e grootste stad van Nederland en één van de sterkst groeiende steden van het land. Je begrijpt het al, het is een stad die volop in ontwikkeling is. Er wonen veel studenten en er is een bruisend winkelcentrum.  Kortom; een stad vol van leven! Toch heeft stad ook een keerzijde; inwoners van Nijmegen horen bij de armste inwoners van Nederland. Er zijn veel mensen die leven van een bijstand en meer mensen die gebruik maken van de voedselbank. Dit biedt volgens ons kansen voor de lokale kerk. In kerkelijk opzicht gebeuren er prachtige en waardevolle dingen. Toch wordt dit gedaan door slechts enkele kerken. Minder mensen in Nijmegen zijn gelovig dan het gemiddelde in Nederland. Als mensen al christen zijn, hangen ze meer de katholiek traditie aan (31,8%) dan de protestantse (3,9%). Al met al biedt volgens ons Nijmegen een goede voedselbodem om een kerk te planten.

Momenteel zijn we bezig om ons praktisch voor te bereiden om een kerk te planten in Nijmegen. Dit doen we o.a. door een strategische plan te schrijven, een kerkplantingscursus te volgen in London en een huisstijl maken. Natuurlijk kunnen we dit niet alleen. Samen met een team zullen we dit geloofsavontuur aangaan. De eerste mensen hebben inmiddels toegezegd om met ons mee te gaan. In de maand augustus zullen we weer terug naar Nederland gaan. We zullen dan vanzelfsprekend in Nijmegen gaan wonen. Vervolgens zullen we tijd nemen, samen met ons team, om ons voor te bereiden op de kerkplanting.

Mocht je nieuwsgierig zijn welke verdere stappen we zetten richting Nijmegen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Via onze nieuwsbrief houden we je up-to-date! Klik hier

Mocht jezelf, of andere mensen kennen die wellicht geïnteresseerd zijn om samen dit avontuur aan te gaan? Stuur ons dan een berichtje, graag komen we met je in contact! Klik hier

Neem gerust contact met ons op!
Als je het onderstaande formulier invult reageren we zo snel mogelijk.