Wachten….

4354 2656 bjorneninge

Ik weet niet wat jij van wachten vind, maar het is niet echt mij favoriete bezigheid. Wachten op de bus, wachten tot je aan de beurt bent. Wachten voelt vaak als zo’n verspilling van onze tijd. De laatste tijd merk ik dat ik wachten op de volgende stap, het volgende ding wat we kunnen doen of regelen voor Birmingham lastig vind. Ik wil het het liefst allemaal al geregeld hebben en wachten voelt dus ook in dit geval ook een beetje onnodig. Omdat me gedachten er dus meerdere malen per dag naar toe gaan, heb ik mezelf aangewend om elke keer als ik er aan denk, er voor te bidden. Zodat ik me niet zorgen ga maken, maar elke keer weer bij God uit kom en mijn vertrouwen in Hem leg.

Laatst gingen mijn gedachten weer naar Birmingham en stelde ik mezelf en misschien God ook wel een beetje de vraag, wanneer zullen we dan ‘meer’ gaan horen. Want zoals het nu is, weten we dat we mogen komen. Maar hoe het er dan allemaal uit gaat zien, is nog wat onduidelijk. Dus ik mijn gedachten dwaalden af naar wanneer we dan ‘meer’ zullen gaan horen. Zal het van zelf komen en moeten we dus ‘gewoon’ wachten of zouden we toch nog zelf meer initiatief moeten nemen. Misschien moeten we dit of misschien moeten we dat. Allemaal ideeën komen dan in mijn hoofd op en dan wijs ik mezelf weer even terecht…… bidden, o ja, ik zou ervoor bidden.

Toen ik alles op dat moment bij God had gebracht, bleven mijn gedachten toch nog even wat langer bij dat wachten. En ik besefte me dat er best een grote kans is dat dat is wat we komende tijd zullen moeten doen; wachten. Om eerlijk te zijn word ik niet bepaald heel blij van dat vooruitzicht. Daar heb ik helemaal niet zo’n zin in. Tegelijkertijd kwam de gedachten bij me op dat het niet heel vreemd zou zijn, ik bedoel, God laat mensen wel vaker wachten. Bij God hoeft niet alles a la minute. En tegelijkertijd is God met het voorzien in dingen nooit te laat, Zijn timing is altijd goed. En gebruikt het wachten om ons iets te leren.

De Engelse tekst: ‘Wait upon the Lord’. Komt in mijn gedachten… dat staat in de psalmen toch? Ik zoek het op op zo’n bijbel zoekmachine: ‘Wait’. 129 hits. Tja… Ik klik op de psalmen en lees de teksten door.. ja, wachten komt inderdaad wel vaak voor.

‘In the morning, Lord, you hear my voice; in the morning I lay my requests before you and wait expectantly’.
Psalm 5:3
‘Wait for the Lord; be strong and take heart and wait for the Lord.’
Psalm 27:14
‘I wait for the Lord, my whole being waits, and in his word I put my hope.’
Psalm 130:5

Wachten op God, vol verwachting wachten, wachten met je hele lichaam, je hoop stellen op zijn Woord. Al lezende besef ik me dat dit inderdaad misschien wel iets is wat God me wil gaan leren de komende tijd. Ik klik door naar het nieuwe testament. Ben benieuwd of daar ook iets staat over wachten. Ik scrol ze door en zie in eerste instantie niet zo veel, ik scrol nog iets verder en lees een tekst uit handelingen. Jezus verteld de discipelen dat ze moeten wachten in Jeruzalem op de Heilige Geest. Ik scrol nog iets verder… Romeinen; de schepping wacht verlangend naar de openbaar wording van de kinderen van God. Korintiërs; we wachten tot Jezus wordt geopenbaard, tot hij terug komt. Ja, wachten lijkt, als ik het zo allemaal lees wel iets van God te zijn. Een vaardigheid die Hij wil dat we leren, een manier om ons te leren vol vertrouwen te blijven. Want hopen op iets wat er al is, dat is geen echte hoop… zo zegt Romeinen. Maar als we hopen op wat we nog niet hebben dan wachten we er geduldig op. En hoe lang dat wachten dan duurt? Geen idee. Het volk Israël moest 400 jaar wachten op zelfs maar iets van een teken van God. Tussen het oude en het nieuwe testament is het 400 jaar stil. De discipelen moesten 10 dagen wachten op de Heilige Geest en inmiddels wachten wij al meer dan 2000 jaar op Jezus tweede komst naar de aarde.

Maar waar het om gaat, wat wachten van ons vraagt, is zeker zijn van God zelf en van datgene wat hij gezegd heeft, van datgene wat Hij beloofd heeft. Het volk Israël wist dat de Messias zou komen, maar wisten ze wanneer? De discipelen wist dat de Heilige Geest zou komen, maar wanneer. Nee, en toch wachten ze, omdat ze diegene kende die de Heilige Geest had belooft. Er is een citaat wat dit mooi beschrijft.

‘If we can’t see Gods hand, we can trust His heart.

Als we Gods hand, zijn leiding op een moment niet zien, kunnen we vertrouwen op Zijn hart. Op wie Hij is en zijn beloftes. Dus als ik nu bid, leg ik mijn zorgen bij Hem en dank ik Hem voor datgene wat Hij gesproken heeft en zal gaan doen, ook al zie ik het nog niet.

 

Liefs, Inge

Neem gerust contact met ons op!
Als je het onderstaande formulier invult reageren we zo snel mogelijk.