Ik droom van een kerk

1832 1833 bjorneninge

Ik droom van een kerk

Droom jij wel eens ergens van? En dan bedoel ik niet die dromen die je droomt als je lekker in je bed ligt, maar zo’n moment dat je je inbeeld hoe de toekomst zou kunnen zijn. Ik wel. Ik ben een echte denker en ben regelmatig in gedachten verzonken over hoe dingen zouden kunnen zijn. Als kind droomde ik hoe het zou zijn om verliefd te worden, te trouwen, een gezin te hebben. Ik kon er uren over dagdromen. Maar ook andere dingen kwamen aan bod. Wat voor een baan zou willen als alles mogelijk was? Naar welk land zou ik nog heel graag willen? Zoveel gedachten over mijn toekomst.

Toch nam ik mijn dromen niet heel erg serieus. Natuurlijk hoopte ik wel dat deze dingen realiteit zouden worden, maar het zou net zo goed anders kunnen lopen. Dromen blijven dromen, toch? Inmiddels geloof ik in de kracht die dromen kunnen hebben. Dromen kunnen dingen in beweging zetten. Dromen zijn meer dan een innerlijk wens waar we bij weg kunnen dromen. Dromen zijn met een doel in ons leven geplaatst.

Dromen hebben een doel
In de afgelopen jaren heb ik steeds meer mogen ontdekken dat God een plan met mijn leven heeft. Ik ben niet zonder reden hier op aarde, God heeft mij met een bedoeling geboren laten worden in een bepaalde gezin, op een bepaald moment in de tijd en leid mij door de verschillende fases in mijn leven. Tijdens het jaar dat ik op een Bijbelschool doorbracht vroegen veel mensen aan mij ‘Waar droom jij van?’. Ik moet zeggen dat ik dit een altijd lastige vraag vond om te beantwoorden. Want mijn droom delen, voelde erg spannend. Tegelijkertijd vroeg ik me toch ook wel af waarom al die mensen dit toch elke keer weer vroegen. Waarom is mijn droom dan zo belangrijk?

De volgende quote beschrijft hun antwoord heel treffend.

‘ God puts dreams in your life, to display your purpose’

Dromen zijn belangrijk omdat ze je helpen ontdekken wat jouw doel hier op aarde is. Datgene waarvoor jij bestemd bent.

Dromen komen een maatje te groot
Inmiddels zijn we zo’n 6 jaar verder en merk ik dat de dromen en verlangens van mijn hart me inderdaad steeds weer opnieuw een glim geven van Gods plan voor mij leven. Het zijn een soort wegwijzers, die je de juiste kant op wijzen.

En zoals je hebt kunnen lezen, als je ons een beetje volgt, is het onze droom is om kerken te planten. Wij dromen van een kerk. Een kerk waar mensen God ontmoeten, Hem vinden en Hem aanbidden. Een Kerk die voelt en functioneert als een familie. Een groep mensen waar je je thuis voelt, geliefd en gewaardeerd. Een plek waar je groeit in je relatie met God en steeds nauwer met Hem verbonden raakt. Een kerk waar mensen ontdekken wat Gods plan voor hun leven is, zodat ze hierin kunnen gaan wandelen. Maar ook een kerk die zichtbaar is in de maatschappij, hoop bied en vanuit Gods liefde het verschil maakt in levens van mensen.

Daar dromen we van en we geloven dat Gods ons hier voor roept. Een grote droom, ja! Maar dat betekend niet dat het onmogelijk is. Want weetje, dromen komen vaak een maatje te groot. Waarom? Zodat we er in kunnen groeien. En ik moet zeggen zo voelt het af en toe ook. Soms denk ik: gaan wij dat doen? En hoe dan? Maar dat is het volgende ding van dromen. We hoeven ze niet in ons eentje te verwezenlijken. We mogen samenwerken en datgene wat onmogelijk lijkt werkelijkheid maken.

Wij dromen ervan om een kerk te planten, waar droom jij van? Is er een droom die je najaagt? Welke verlangens leven er in jou hart? Laat deze blog een bemoediging voor je zijn Gods droom voor jouw leven te ontdekken!

Liefs, Inge

1 comment
  • Wauw Inge! Treffend pak jij die tekst en zelfs jou verhaal eromheen, die ik op dit moment ZO NODIG heb!
    Lieve Inge, succes met deze je door God-ingegeven-droom-en-wat-zo-bij-jou-en-je-gezinnetje-opditmoment zo goed PAST! Succes.
    Hugs Nilka (op-een-zelfde-punt-in-haar-leven) Somnaikubun

Leave a Reply

Neem gerust contact met ons op!
Als je het onderstaande formulier invult reageren we zo snel mogelijk.