Bezoek van een engel

648 432 bjorneninge

Het klinkt misschien een beetje raar, maar afgelopen nacht hebben we bezoek gehad van een engel. Echt waar! Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief  hebben kunnen lezen dromen we ervan om kerken te planten. Momenteel zijn we ons aan het voorbereiden op een internship in Engeland. Een spannende periode met de benodigde (financiële) uitdagingen. Toen Daan (onze zoon) vanochtend om 6:30 uur(!) wakker werd, pakte ik hem op om naar beneden te gaan. Met een slaperig hoofd kwam ik beneden en zag ik dat in de brievenbus een envelop lag. Op de envelop stond de tekst geschreven ‘droom’. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik maakte hem open. Toen ik de envelop open maakte stond mijn mond open van verbazing; er zat een geldbedrag in. Daarbij zat een briefje met de tekst ‘voor jullie droom’. Er stond geen afzender bij. Vol verbazing, maar ook met veel enthousiasme maakte ik Inge wakker en vertelde haar wat ik had aangetroffen. Dit was iets waar we veel vragen over hadden en voor hadden gebeden. Nu had God geantwoord. Vol verwondering waren we over datgene wat er vannacht was gebeurd.

Toen Jezus was geboren, lezen we in Lucas 2 dat er een engel aan de herders verscheen. Deze engel had goed nieuws voor de herders! ‘Vandaag is in de stad van David jullie redder geboren, Hij is de Messias.’ Dat de engel aan de herder verscheen is overigens best bijzonder. Herder waren in die tijd eenvoudige mensen. Mensen die niet hoog in aanzien stonden. En vaak waren het mensen in de leeftijd 15-16 jaar. Tieners dus. Vervolgens nodigt de engel de herders uit om bij Jezus op bezoek te gaan. Wanneer de herder op weg gaan en bij Jezus op bezoek zijn gebeurt er iets bijzonders. Er gebeurt iets in de ontmoeting tussen de herders en Jezus. We lezen namelijk dat de herders anders weg gaan dan dat ze gekomen zijn. Ze verlaten Jezus vol vreugde ‘ze loofden en prezen God om alles wat ze gehoord en gezien hadden’.

Het klinkt misschien raar, maar de anonieme gever van vannacht was voor ons een engel. Door de periode waarin we zitten vinden we het soms best spannend en voelt het soms onzeker. Doordat deze engel afgelopen nacht aan ons verscheen, wees hij/zij ons op Jezus. Jezus het volmaakte offer voor ons. Hierdoor mochten we zicht krijgen op wie Jezus voor ons is. Juist in deze periode vol onzekerheden mogen we op Hem vertrouwen, en Hem de ruimte geven zodat Hij voor ons kan zorgen. Net als de herders zijn we dankbaar. Prijzen en loven God voor datgene wat Hij voor ons heeft gedaan. En engel… Bedankt!

Voor wie ben jij een engel? Wie kan jij op Jezus wijzen?

Bjorn

Neem gerust contact met ons op!
Als je het onderstaande formulier invult reageren we zo snel mogelijk.