And so the adventure begins….

1600 1600 bjorneninge

Dat was de tekst die in we in juni op social media posten. Een nieuw avontuur, een volgend avontuur. Al een tijdje merken we dat God een nieuw verlangen legt in ons hart, een verlangen dat ons waarschijnlijk weer naar een nieuwe plek zal gaan brengen. Zoals we bijna 4 jaar geleden naar Zoetermeer kwamen, zullen opnieuw naar een nieuwe plek gaan, waar net als toen een avontuur op ons ligt te wachten. Laat me je mee nemen hoe dit allemaal zo is ontstaan.

Het begon, als ik terugdenk eigenlijk toen Bjorn een aantal dagen in Engeland was geweest bij Soul Survivor Watford, dit was begin 2015. Hij ging hier heen om een kijkje bij in de keuken te nemen bij Soul Survivor en leren van wat zij daar doen.

Terug in Nederland werd Bjorn door verschillende mensen benaderd of hij iets zou willen betekenen binnen hun organisatie. Vanuit het niets werden hem en mij natuurlijk ook een beetje 😉 3 verschillende banen aangeboden. Ik weet nog dat we toen echt even zoiets hadden van: wauw, wat gebeurd hier? We waren verbaasd en voelde ons tegelijkertijd vereerd dat die mensen aan ons dachten bij deze banen. Maar al snel toen we deze opties begonnen te overwegen en hiervoor baden. Merkte we… nee, we zijn hier in Zoetermeer nog niet klaar. Het is nog niet  de tijd voor iets nieuws.

Ondanks dat we nee zeiden tegen deze opties, merkte we wel dat het iets deed in onze gedachten en ons hart. We gingen nadenken wanneer het moment voor ‘iets nieuws’ dan wel zou zijn? We hadden niet gelijk een antwoord, maar begonnen wel te dromen over wat dat ‘nieuwe’ dan zou kunnen zijn.

In de maanden daarna hadden we regelmatig gesprekken met elkaar hierover en we merkte dat er een nieuw verlangen ontstond. Waar er eerst nog alle opties binnen organisaties en kerken in Nederland open waren, merkte al snel dat we steeds gepassioneerde werden over de kerk. De kerk? Ja, de kerk! Door onderwijs en mensen die we ontmoeten in die periode merkte dat we een liefde kregen voor de lokale kerk. Gewoon een kerk in een stad of dorp, waar mensen bij elkaar komen, met elkaar familie zijn, waar iedereen welkom is en plek waar mensen Jezus ontmoeten en groeien in hun relatie met Hem.

We merkten dat God ons steeds meer meenam in hoe Hij kerk zijn bedoeld. Hoe een lokale kerk het verschil kan maken in een stad, maar ook hoe het een familie is waar  Zijn kinderen opgroeien, volwassen worden en leren om andere bekend te maken met het evangelie.

Het is super gaaf en bijzonder om dit zo mee te maken, omdat we dit verlangen en deze passie eerst echt niet zo hadden. En we hierin dus echt Gods hand zien. Daarnaast is groeide dit verlangen bij ons beiden en vullen wel elkaar aan in onze ideeën hierover. Naarmate dit verlangen groeide merkte we ook dat we meer een antwoord hadden op de vraag waardoor dit allemaal begon: Wanneer is het tijd voor iets nieuws? De Zomer van 2017. Dat is goed.

Toen, eind 2015, klonk dit nog ver weg en dus ook nog een beetje onwerkelijk. We besefte ons dat het goed zou zijn om dit op tijd aan de gemeente te vertellen waar Bjorn nu werkt en dat hebben we dan ook in januari dit jaar gedaan. Een paar maanden later deelde we het met de hele gemeente en nu komt 2017 steeds dichterbij. Dit is spannend, maar tegelijkertijd zijn we niet bang voor de onzekerheid van wat komen gaat. We hebben mogen zien dat God voor ons zorgt en voorziet in wat we nodig hebben of dat nou een baan en huis of vrienden zijn. God zorgt voor ons, dat weten we zeker.

Omdat dit een avontuur zal zijn, met bergen en dalen willen we je hier graag in meenemen. We willen blogs posten, onze gedachten met je delen en je daarnaast op de hoogte houden van de ontwikkelingen en plannen die we hopen te gaan maken de komende tijd. Stay tuned… zou ik dus zeggen.

Liefs, Inge

 

 

Handlettering gemaakt door mijn lieve vriendin; Maaike Dijkstra.
http://www.instagram.com/maaike.dykstra/

Neem gerust contact met ons op!
Als je het onderstaande formulier invult reageren we zo snel mogelijk.